Ons voorstellen


Wij zijn Chantal Meeusen en Bas Kleinpenning, Chantal is in 1974 in Genk geboren en Bas in 1976 in Huissen. We hebben sinds 2006 een relatie. Samen met onze vier kinderen vormen wij een samengesteld gezin.

Bas heeft na de Mavo de chauffeursopleiding afgerond en is daarna ruim 25 jaar werkzaam geweest in de transportsector, hoofdzakelijk als vrachtwagenchauffeur nationaal. Chantal heeft na de Mavo, SPW niveau 4 afgerond. Vervolgens heeft ze de opleidingen tot kinder-en beeldcoach afgerond op HBO en post HBO niveau. Naast deze theoretische onderbouwing heeft ze ruim 25 jaar ervaring in verschillende werkvelden. Deze praktijkervaring heeft ze opgedaan als individueel en groepsbegeleider. Bas en Chantal hebben de basiscursus "Geef me de vijf" gevolgd.

Veel van onze interesses liggen dichtbij elkaar. Hierdoor kunnen wij goed samenwerken, echter weten wij ook waar onze individuele kracht ligt. Bas doet het kluswerk en technische onderhoud, Chantal de creatieve klussen zoals schilderwerk, inrichting enzovoorts. De huishoudelijke taken nemen we samen voor onze rekening. Bas kookt graag voor het hele gezin. Chantal organiseert graag leuke activiteiten zoals wandelen met onze hond, zwemmen, spelletjes doen, gourmetten, bioscoop of bowlen. Ook vinden wij het fijn om met ons gezin op vakantie te gaan om zo samen te kunnen genieten van de zon, zee (of ander water) en de mooie omgeving.

We hebben gekozen om ons gezinshuis "De Kleine Meeuw" te noemen door onze achternamen te combineren Kleinpenning en Meeusen. De naam is symbolisch voor het feit dat onze bewoners hun eigen "nest" verlaten en hun vleugels uitslaan. De meeuw staat symbool voor vrijheid, maar ook voor zorgeloosheid, hoop en liefde. Een bekend (verfilmd) boek is dat van Richard Bach: Jonathan Livingstone Seagull. Het verhaal gaat over een meeuw die het vliegen op zich als een hoger doel gaat zien en niet langer als iets functioneels. De meeuw is hier een metafoor voor de mens in de zoektocht naar een nieuw doel. Dit alles past bij onze visie voor ons gezinshuis. Ons gezinshuis bevind zich op een locatie die rust en ruimte biedt, maar ook de mogelijkheid heeft voor het ondernemen van maatschappelijke activiteiten zoals bijvoorbeeld het centrum van Pannerden en Zevenaar bezoeken. Het gezinshuis is goed bereikbaar voor familie, vrienden en busvervoer.