Missie


Een van onze kinderen heeft ASS en heeft vaak te horen gekregen dat er bepaalde doelen niet haalbaar zouden zijn. Wij zagen dat anders, wij hebben nooit gekeken naar beperkingen maar naar mogelijkheden. Hierdoor zijn alle doelen gerealiseerd. De droom om een soort van woon-leefgemeenschap in de vorm van een gezinshuis te beginnen is dan ook voortgekomen uit deze ervaringen.

Vaak wordt er op voorhand geoordeeld dat bepaalde doelen niet haalbaar zijn voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Wij willen in ons gezinshuis dit voor onze bewoners anders beoordelen. Doordat wij een veilige en warme woon-leefgemeenschap met ons als inwonend gezin en vaste begeleiders vormen, kunnen wij onze bewoners helpen met het ontplooien van hun leven.

Samen zijn we een goed team, Chantal zorgt met haar pedagogische kwaliteiten voor het welzijn, plannen van zorg en het begeleiden van onze bewoners. Bas zijn kwaliteiten liggen bij het financiële gedeelte, technische onderhoud en het klussen in en rondom het huis. Onze gezamenlijke kwaliteiten zijn het opvoeden van onze 4 kinderen en het omgaan met mensen in het algemeen.

Het leven als gezinshuisouders is voor ons een meerwaarde omdat we graag een rol van betekenis in het leven van onze bewoners willen spelen. Ook voor onze kinderen is het van waarde om zo natuurlijk mogelijk om te gaan met onze bewoners. Door gebruik te maken van onze afzonderlijke en gezamenlijke kwaliteiten zijn wij van mening dat wij goed functioneren als gezinshuisouders.

Door ons gezin open te stellen voor onze bewoners willen wij hun onze aandacht, geborgenheid en huiselijkheid laten ervaren en willen wij een positieve bijdrage geven aan hun leven.

Wij creëren rust en ruimte in ons gezinshuis en daarnaast organiseren wij buitenactiviteiten zoals: fietsen, tuinieren, wandelen, voetbal, badminton enz.

Tijdens het begeleiden van onze bewoners willen wij vooral kijken naar kwaliteiten en mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hierdoor willen we voor iedereen de mogelijkheid bieden naar een zo zelfstandig mogelijk leven voor nu en in de toekomst.